Evliliğinin tanımı; iki reşit bireyin hayatlarını birleştirme maksadıyla bir araya gelerek hukuki açıdan birlikteliklerini resmiyete dökmeleridir. Evlilik müessesesinde kişilerin hak ve sorumlulukları yasalar nazarında eşit olarak belirlenmektedir. Evlilik yoluna giren çiftlerin resmi olarak sahip olduğu tüm haklar evlilik süresince de devam etmektedir. Evlilik sonrası oluşacak olan hukuki durumun tarihte 10. Yüzyıldan başlayarak uygulandığı düşünülmektedir. Toplumsal sözleşmelerin genişlemesi ile birlikte bu birliktelik dünya üzerinde tüm anayasalarda da kendine yer edinmiştir. Toplumun en küçük birimi olan ailenin kurulması amacıyla gerçekleştirilen bu eylem neredeyse tüm insanların bir arada yaşamaları için hayalini kurdukları durumdur. Ülkemizde bu duruma yuva kurma adı da verilmektedir. Evlilik ile birlikte bekârlığın sona ermesi de söz konusudur. Evlilik süresince doğacak olan çocukların velayetleri de anne ve babada bulunmamdadır.
Evlilik süresince her bölgenin ve yörenin farklı adetlerine göre süreçler işlemektedir. Kimi aileler bu konuda muhafazakâr bir tutum içindeler ise kimi aileler de daha modern bir şekilde bu süreçleri yürütürler. Evliliğe giden yolda ülkemizde yaygın olarak kız isteme merasimi, söz kesme, nişan merasimi, kına gecesi ve düğün olarak süreç ilerlemektedir. Bazı farklı kültürlerin evliliklerinde bu sıralama değişmekte ve bazı adetler farklılaşmaktadır. Bu nedenle kimi ailelerde kız isteme ile birlikte söz ve hatta nişan dahi aynı anda yapılmaktadır. Bazı evliliklerde ise kına gecesi ve düğün yapılmamaktadır. Adet olarak genelde düğün yapılır. Yapılan düğünlerin süresi ve şekli de tarafların isteklerine göre değişiklik göstermektedir. Kimi düğünler açık alanlarda yapılır, kimi düğünler düğün salonu adı verilen mekânlarda yapılmaktadır. Bu süreçlerin içinde resmi olarak olmazsa olmazı ise nikâh törenidir. Nikâh töreni devletin yasalar çerçevesinde belirlediği ve tayin ettiği resmi nikâh memuru karşısında tüm tarafların bulunmasıyla yapılır. Nikâha yeter koşullar sağlanması amacıyla çeşitli evrak ve sağlık muayenesi koşulları aranmaktadır. Tüm bu koşullar sağlandığında başvuru değerlendirilmektedir. Nikâh için asgari iki şahide ihtiyaç bulunmaktadır. Nikâhın kıyılması için yeter şartlar sağlandıktan sonra memurun evlenecek olan çiftlere okuyacağı nikâh yemini ile birlikte karşılıklı olarak bu yeminin iyi ve net anlaşıldığının, okunan şartlara karşı sorumluluklarının kabulü niteliğinde evet denilmesi sağlanır. Bu ilgili nikâh yemini 2169 evlendirme yönetmeliğince belirlenmiştir. Bazı nikâh törenlerinde esprili ve komik bir şekilde nikâh memurunun kabul ediyor musunuz sorusuna evet yanıtı yerine farklı yanıtlar verilme ve nikâh töreni yarım kalmaktadır. Sizlere bu mutlu gününüzde bu tarz şakalardan uzak durmanızı önermekteyiz. Nikâh töreni resmi bir tören ve yasalarca ve yönetmeliklerde sınırları belirlenmiştir. Nikâh sonrası yeter şartlar sağlandıktan sonra çiftlere evliliklerinin teyidi ve nişanı mahiyetinde, evlilik cüzdanları takdim edilmektedir.
Her evlilikte mutlu günler olduğu kadar sorunlu ve mutsuz günler de oluşabilmektedir. Bazı evliliklerde bu süreçler boşanmalara kadar devam edebilmektedir. Bu gibi durumlarda ihtiyaç duyabileceğiniz tüm profesyonel hizmetlerde özel dedektiflik ihtiyaçlarınızı profesyonel bir şekilde almanızı öneririz. Evleneceğiniz kişi doğru kişi mi, size sadakati konusunda ne kadar eminsiniz, geçmişinde kötü alışkanlıkları var mı, uyuşturucu vs kötü alışkanlıkları var mı gibi onlarca can sıkıcı ve aydınlatılmasını isteyeceğiniz konu olabilir. Evlilik yoluna girdiyseniz ve bu konuda karşı tarafın durumunu üçüncü bir göz ile değerlendirmek ve evlilik yolunda daha kendinden emin ilerlemek isterseniz eğer sizlere profesyonel olarak sunulan evlilik öncesi araştırma ve takibi hizmetinden yararlanabilirsiniz. MY DEDEKTİFLİK Şirketi profesyonelleri sizlere evlilik süresince en kaliteli dedektiflik hizmetiyle birlikte hizmet vermektedir.